Виктория Пилзен продължава победната си серия в Чехия. Отборът надигра Карвина с 2:0. Срещата  беше коментирана от треньора Михал Билек и защитника Филип Каша, който отбеляза гол с глава.

„Мачът не беше никак лесен и се радваме, че успяхме. Това са наистина ценни точки, въпреки че играхме у дома", заяви Билек. „Момчетата, които не играха срещу ЦСКА, се справиха добре и се радвам, че имам от какво да избирам състава“, добави той.

Той изпрати общо петима нови в двубоя срещу Карвина в сравнение с мача в четвъртък с българите. „Нямаме друг избор, освен да не играем два мача седмично с идентични играчи в един и същи състав. Радвам се, че съставът е достатъчно широк, за да се върти. Все още имаме много контузени, които също са много важни “, каза 56-годишният треньор.

„След мача в четвъртък с ЦСКА, когато играхме много добре и това ни костваше много сили, ни очакваше още един труден мач. Карвина имаше качество и това определено ни притесняваше, но ние не й позволихме да направи нищо и владеехме мача“, коментира и Филип Каша. Той отбеляза гол с глава и оцени победата, особено преди реванша в четвъртък от плейофа на Лигата на конференциите в София. „Този мач с Карвина отново ще ни помогне психически. Убеден съм, че имаме качества да победим ЦСКА“, каза ясно защитникът пред сайта на Виктория Пилзен, цитиран от "Труд".

Викторианците спечелиха девет от първите десет мача за сезона. „Радвам се, че имаме такъв баланс”, каза още Михал Билек. „Мисля, че засега е заслужено. Екипът работи добре, отговорен е и вървим добре с резултатите. Ние го оценяваме“, обясни още треньорът.

„Досега играчите изпълняват всичко, което искаме и това ни носи резултати. Не трябва да подценяваме никой, не искаме да го допуснем! Вярвам, че ще продължим така“, завърши Михал Билек на пресконференцията след мача с Карвина.

Снимка: Lap.bg